Nume
Parola
Vizualizări: 1103
Cu suportul Uniunii Europene, a fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 5,9 mil. lei, pentru finalizarea lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți
Bălți, 11 Mai 2023 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți au semnat joi, 11 mai 2023, un nou contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, etapa a doua, finanțat de Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc în incinta ADR Nord.

În urma procedurilor de licitații publice, s-a stabilit că, în etapa a doua, lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți urmează să fie executate de SRL „AM Sisteme”, în decurs de două luni calendaristice din momentul primirii ordinului de începere a execuției și a predării șantierului pentru începerea lucrărilor. Valoarea contractului de antrepriză constituie 5,9 mil. lei.

Anterior, în cadrul primei etape a proiectului, la liceu au fost executate lucrări de eficiență energetică precum reabilitarea acoperișului, izolarea parțială a pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din instituția de învățământ, renovarea facilităților sanitare în interiorul liceului etc.

În rezultatul implementării integrale a proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone. Circa 960 de elevi, profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studiu confortabil.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

www.adrnord.md