Nume
Parola
Vizualizări: 1551
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc luni, 29 mai, în ședință ordinară la Bălți
Bălți, 26 Mai 2023 — Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Ședința va avea loc luni, 29 mai 2023, cu începere de la ora 10.00, în incinta restaurantului „Oscar” din municipiul Bălți (str. Mihail Sadoveanu, nr. 1, etaj 2).

În cadrul ședinței, va fi audiat raportul privind implementarea Programului Operațional Regional Nord (2022-2024) în perioada ianuarie-mai 2023. De asemenea, consilierii regionali urmează să aprobe lista prioritară a proiectelor evaluate la nivel regional în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor, propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (ediția noiembrie 2022). În cadrul aceleiași ședințe, va fi propus spre aprobare Regulamentul de funcționare a CRD Nord.

La ședința publică a CRD Nord urmează să participe funcționari MIDR, membrii CRD Nord și specialiști ADR Nord.

Ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a IV-a a avut loc în data de 21 ianuarie 2020, la Bălți. CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri: cei 11 președinți de raioane, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al regiunii. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.

www.adrnord.md