Nume
Parola
Vizualizări: 322
SATUL a salvat STATUL, păstrând limba, cultura și tradiția! În loc de amalgamare, SATUL are nevoie de susținere și dezvoltare!
17 Februarie 2024 — O delegație a CALM a participat în perioada 11-14 februarie la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR). Printre temele abordate cu reprezentanții Guvernului României au fost viitorul mediului rural, descentralizarea finanțelor publice și necesitatea susținerii de către autoritățile centrale de la București și Chișinău a activității Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) în contextul integrării europene a statului nostru. Vorbim despre semnificația acestei reuniuni și aflăm impresiile participanților în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”. Protagoniștii ediției sunt: președintele ACoR, primarul de Vulcana-Băi, județul Dâmbovița, Emil Drăghici; primarul de Sireți, Strășeni, Leonid Boaghi; vicepreședinte ACoR, primarul comunei Sadu, județul Sibiu, Valentin Ivan, primarul comunei Gangura, Ialoveni, Marcel Bobeica; vicepreședinta ACoR, primara comunei Cumpăna, județul Constanța, Mariana Gâju; primarul de Șișcani, Nisporeni, Vladimir Bodean; primarul comunei Parva, județul Bistrița-Năsăud, Ioan Strugari; primarul de Carabetovca, Basarabeasca, Sergiu Răcilă; primarul orașului Gorlitz, Germania, Octavian Ursu; primarul comunei Petreni, Drochia, Valeriu Tizu și primarul comunei Ghindești, Florești, Gheorghe Falcă.
Emisiunea este realizată de Ana Moraru și poate fi ascultată pe site-ul calm.md: https://www.calm.md/satul-salvat-statul-pastrand-limba-cultura-si-traditia-loc-de-amalgamare-satul-nevoie-de-sustinere-si-dezvoltare/
Emisiunea va fi transmisă sâmbătă, de la ora 08.00 (în reluare de la ora 20.00), pe frecvențele postului de radio Vocea Basarabiei, de la ora 10.00, pe frecvențele Eco FM și duminica, de la ora 14.10, pe frecvențele Jurnal FM.
Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați sunt puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă