Nume
Parola
Vizualizări: 8034
Experienţa României în atragerea investiţiilor în parcuri industriale va fi studiată în cadrul unei vizite a viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, la Ploieşti
Chișinău, 26 Iunie 2012 — Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va întreprinde o vizită în România pentru a se familiariza cu istoria de succes a parcurilor industriale din judeţul Prahova.

Delegaţia condusă de ministrul Economiei va vizita în perioada 27-29 iunie curent, Parcul industrial DIBO, înfiinţat în 1998 de către omul de afaceri olandez Dirk Bogert, Parcul Industrial ALIANSO BUSINESS PARK, considerat cel mai mare parc industrial si logistic din estul Europei. Acesta găzduieşte şi cel mai mare parc de panouri solare din România, lansat la începutul lunii iunie curent.

În ziua de 29 iunie curent, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va participa la un Forum al oamenilor de afaceri, organizat de Camera de comerţ şi Industrie Prahova, Camera de Comerţ şi Industrie din Moldova și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO). Din delegaţia moldovenească fac parte reprezentanţi ai Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), Camerei de Comerţ şi Industrie, administraţia şi rezidenţi ai parcurilor industriale din Moldova, în total 20 de oameni de afaceri. Vizita este organizată cu sprijinul Ambasadei Moldovei la Bucureşti.

Parcurile industriale reprezintă un instrument de atragere a investiţiilor în producţie, promovat intens de Ministerul Economiei. În Republica Moldova au fost elaborate 12 studii de fezabilitate pentru înfiinţarea Parcurilor industriale. Din numărul total de iniţiative, trei au obţinut deja titlul de parc industrial (PI „Tracom,”, PI „Bioenergagro”, PI „Cimişlia”), iar 6 au iniţiat procesul de perfectare a documentelor necesare pentru obţinerea acestuia. În cadrul PI "TRACOM", până în prezent, au fost înregistraţi 20 agenţi economici în calitate de rezidenţi ai PI cu mărimea investiţiilor preconizate de 23,9 mln EURO. În ce priveşte Parcurile Industriale "Bioenergagro" şi "Cimişlia", se perfectează documentele necesare pentru obţinerea surselor financiare destinate creării infrastructurii tehnice şi de producţie pentru funcţionarea acestora.

Autor: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportulu

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă