Nume
Parola
Vizualizări: 8016
Compania Hanergy examinează oportunitățile de investiții în proiecte de energie regenerabilă
Chișinău, 5 Iulie 2012 — Reprezentanții Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) și Agenției pentru Eficiență Energetică au avut întâlnire cu reprezentanții Hanergy Europa.

În cadrul întrevederii au fost examinate oportunitățile investiționale ale RM în domeniul energiei regenerabile.

MIEPO a oferit informații detaliate despre oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, în special în domeniul energiei regenerabile. De asemenea au fost prezentate avantajele RM în domeniul energiei regenerabile, ținând cont de accesul la piața CSI, UE, CEFTA, legislația și resursele naturale disponibile.

Compania Hanergy Europa s-a arătat în special interesată de plasarea investițiilor în proiecte energetice cum ar fi centralele electrice solare și de apă de scară mare. Astfel, decizia Hanergy Europa privind plasarea investițiilor în proiecte de energie regenerabilă în RM urmează să fie examinată în viitorul apropiat. În acest sens, Hanergy Europa este în căutarea potențialilor parteneri din RM pentru implementarea proiectelor comune de energie regenerabilă.

Hanergy Holding Group Limited este o companie transnațională cu sediul la Beijing și cu filiale în SUA, Europa, Asia Pacific și este una dintre cele mai mari companii mondiale în domeniul energiei regenerabile. Tendința companiei este furnizarea energiei regenerabile, soluțiilor pentru înlocuirea combustibilului fosil cu energie regenerabilă. În anul 2011 Hanergy Holding Group Limited a primit de la China Development Bank o linie de credit în valoare de 5 miliarde USD.
O direcție importantă a companiei este domeniul de cercetare în domeniul energetic unde activează peste 400 de cercetători și dispune de peste 200 de brevete în domeniu.

Un moment important pentru domeniul energetic este susținerea de stat în domeniul energiei regenerabile. Statele deja stabilesc susținerea din bugetul de stat a proiectelor de energie regenerabilă și creșterii ponderii energiei regenerabile în consumul total de energie. În acest sens putem menționa și exemplu RM care oferă o atenție sporită domeniului energiei regenerabile și susținerii dezvoltării acestuia.


Serviciul de presă MIEPO

Autor: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportulu

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă