Nume
Parola
Vizualizări: 10888
Invitație de presă, 15-16 mai 2013: Atelier regional cu privire la protecţia lucrătorilor migranţi prin cooperare între sindicatele europene | Organizația Internațională a Muncii (ILO)
Chișinău, 14 Mai 2013 — CE: • Atelier regional cu privire la protecţia lucrătorilor migranţi prin cooperare între sindicatele europene, organizat de Organizația Internațională a Muncii (ILO) pe 15-16 mai;
• Semnarea Protocoalelor de cooperare pentru protecția drepturilor migranților între sindicatele din Republica Moldova, Ucraina și Italia și Conferinţă de presă pe 16 mai.

CINE:
Organizația Internațională a Muncii (ILO) în cooperare cu Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în cadrul proiectului regional “Gestionarea eficientă a migrației de muncă și a calificărilor”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ILO în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), partenerii sociali și Guvernele Republicii Moldova şi Ucrainei.

UNDE și CÂND:
• Atelierul regional se va desfășura pe 15-16 mai, în incinta hotelului „Codru”, Sala Albă;
• Semnarea Protocoalelor de cooperare și Conferinţa de presă vor avea loc joi, 16 mai, la ora 12.40, în incinta hotelului „Codru”, Sala Albă, la et. 1, intrarea din strada Maria Cebotari.

DE CE:
Atelierul regional cu privire la protecţia lucrătorilor migranţi și semnarea Protocoalelor de cooperare între sindicate au scopul de a facilita crearea și consolidarea unor legături bilaterale și multilaterale între sindicate în vederea protecției lucrătorilor migranți. Ele vor oferi o platformă pentru schimbul de informații, bune practici și de opinii cu privire la domeniile prioritare pentru o posibilă cooperare între sindicatele din Europa și din afară.

PARTICIPANŢI
la conferinţa de presă:

Oleg BUDZA, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM),
Anatolii AKIMOCHKIN, Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina (FTUU),
Oleksandr DZHULYK, Sindicatul Organizaţiilor Muncitoreşti Ucrainene Solidaritatea (VOST),
Sergii UKRAINETS, Federația Sindicatelor Libere din Ucraina (CFTUU),
Giuseppe CASUCCI, Uniunea Italiană a Muncii (UIL),
Pietro SOLDINI, Confederația Generală Italiană a Muncii (CGIL).

DESPRE:
Republica Moldova și Ucraina sunt țări de origine ale multor muncitori migranţi, Italia fiind una din cele mai importante ţări de destinaţie. Un număr semnificativ de migranți din aceste două țări se bucură de beneficiile mobilităţii reglementate. Cu toate acestea, o parte din lucrătorii migranți sunt supuși unor riscuri, cauzate de condițiile de muncă și trai periculoase din țările de destinație. În acest context, rolul sindicatelor este esențial în promovarea eficientă a respectării drepturilor omului și a celor ce țin de muncă.

Pentru detalii: Natalia Nicula, Organizația Internațională a Muncii (ILO), proiectul „Gestionarea eficientă a migrației de muncă și a calificărilor”
Telefon: (373 22) 269399; Mobil: (373) 69386443; E-mail: n_moraru@yahoo.com