Nume
Parola
Vizualizări: 7793
Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin
22 Mai 2013 — Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Farit Mukhametshin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

În cadrul discuţiei oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei economice şi social-politice din Moldova.

Igor Dodon şi-a exprimat regretul că actuala clasă politică moldovenească nu este pregătită pentru alegerea unui Guvern tehnocrat - o soluţie viabilă pentru situaţia actuală din Moldova. În această ordine de idei, Dodon a spus că socialiştii nu vor vota pentru Guvernul unei Alianţe monstruoase şi compromise.

În alt context, liderul socialiştilor a pledat împotriva încercărilor unor forţe din Moldova de a împiedica desfăşurarea evenimentelor legate de sărbătorirea Zilei de 9 Mai - Zilei Victoriei, care pentru socialişti întotodeaua va semnifica gloria strămoşilor noştri, a celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea şi independenţa Patriei, pentru salvarea popoarelor de sub ocupaţia fascistă.

Igor Dodon şi-a exprimat convingerea că iniţiativa recentă a compromisului Primar de Chişinău Dorin Chirtoacă de a împiedica organizarea festivităţilor consacrate Zilei Victoriei în Piaţa Marii Adunări Naţionale nu se vor solda cu succes.