Nume
Parola
Vizualizări: 6680
O donaţie de carte la biblioteca Liceului „Mihai Eminescu” din Cimişlia şi o lecţie publică cu participarea tinerilor | Vicepreşedinta Parlamentului la Cimişlia
Cimişlia, 4 Februarie 2014 — La biblioteca Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cimişlia, proaspăt renovată şi dotată, Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a participat la festivitatea de redeschidere şi a oferit un set de cărţi şi manuale. La eveniment au participat, de asemenea, deputatul PLDM, Andrei Vacarciuc, Preşedintele raionului Maxim Colţa, şi Directorul Liceului Viorica Ghenciu.

„Vă îndemn să citiţi şi să nu lăsaţi cartea din mână”, le-a spus Liliana Palihovici elevilor. „Investiţia în educaţie este una crucială în activitatea de viitor şi desigur în formarea unui cetăţean activ, care contribuie eficient la dezvoltarea democraţiei şi implicării civice”.

De asemenea, în cadrul vizitei la Cimişlia Vicepreşedinta Parlamentului a susţinut la Liceul „Mihai Eminescu”
o lecţie publică, intitulată „Uniunea Europeană și perspectivele de aderare pentru Republica Moldova”, la care au participat peste 200 de elevi şi liceeni.

Tinerii s-au arătat interesaţi de subiectul acestei lecţii publice, adresând întrebări mai ales despre avantajele integrării în Uniunea Europeană şi despre responsabilitatea civică.

„Acum aveţi posibilitatea să vă informaţi din mai multe surse media şi să vă creaţi opinii proprii despre situaţia din ţară, raion, comunitate. Până în 2009 nu aţi avut aceste posibilităţi. Vă indemn să faceţi comparaţii şi să analizaţi pragmatic toate evenimentele din ţară”, a afirmat Liliana Palihovici. „Democraţia se învaţă şi este important să înţelegem ca ea nu reprezintă doar drepturi, dar şi obligaţii”.

Vicespeakerul a vizitat de asemenea gimnaziul şi grădiniţa din satul Porumbeni, raionul Cimişlia.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreşedintei Parlamentului