Nume
Parola
Vizualizări: 10301
Construcția rețelei externe de apeduct, în preajma Parcului Industrial „Răut”, a fost finalizată
Bălți, 8 Octombrie 2014 — Administrația Parcului Industrial „Răut”, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională „Nord” (ADR Nord) și Primăriei Municipiului Bălți au recepționat lucrările finalizate la apeductul extern, cu lungimea de peste 1 km, în preajma parcului industrial. Construcția rețelelor externe este prima etapă a unui proiect amplu de modernizare a infrastructurii Parcului Industrial „Răut”.
Construcția noii porțiuni de apeduct va asigura locuitorii străzii Ceapaev și ai străzilor adiacente cu apă și va permite finalizarea rețelei de apeduct pe teritoriul Parcului Industrial „Răut”. Cea mai mare parte a lucrărilor la rețeaua externă a fost finalizată în doar două luni. Costurile pentru construcția rețelei externe le-a suportat Fondul Național al Dezvoltării Regionale (FNDR), care a alocat 4 milioane de lei.
Directorul General al Răut SA, Anatolie Munteanu, a mulțumit angajaților primăriei, ADR Nord, companiei de construcții precum și reprezentanților instituțiilor de stat care au monitorizat efectuarea lucrărilor.
Proiectul „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în RDN prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcului Industrial „Răut” presupune investirea a peste 14 milioane de lei în infrastructura de apă și canalizare a Parcului Industrial „Răut” și asigurarea cu acces la apeduct și canalizare a întreprinderilor-rezidente ale parcului industrial precum și locuitorilor străzilor adiacente.
Parcul Industrial „Răut” are 7 companii-rezidente, inclusiv întreprinderi specializate în industria automobilistică și industria navală.

industrialpark.md