Nume
Parola
Vizualizări: 7709
Igor Dodon a avut o întrevedere cu şeful administraţiei oraşului Krasnodar, Vladimir Evlanov
2 Aprilie 2015 — 2 aprilie, 2015

Preşedintele Partidului Socialiştilor, deputat în Parlamentul RM, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întîlnire cu primarul oraşului Krasnodar, Vladimir Evlanov.

În cadrul întrevederii Vladimir Evlanov a ţinut să sublinieze că în oraşul Krasnodar locuiesc în pace şi înţelegere reprezentanţii a 120 de popoare. Totodată oraşul este unul dintre cele mai confortabile şi prielnice localităţi din ţară pentru trai şi dezvoltarea afacerilor. „Sper că vizita dumneavoastră în capitala regiunii Kuban va contribui la activizarea dialogului, la consolidarea bunei înţelegeri şi prieteniei, colaborării social-economice şi culturale”, a spus Vladimir Evlanov.

În context, edilul oraşului a relatat despre dezvoltarea social-economică a Krasnodarului, despre viaţa sa culturală şi sportivă, realizările în sfera construcţiilor, dezvoltarea sectorului agroindustrial, precum şi despre raporturile existente dintre capitala regiunii Kuban cu oraşele Karlsruhe (RFG), Burgas (Bulgaria), Nottingham (Marea Britanie) ş.a. Potrivit lui Evlanov, în prezent, în Krasnodar învaţă 44 studenţi din Moldova, care activ participă la festivalurile „Cîntecele şi dansurile popoarelor lunii”, organizate la Krasnodar.

La rîndul său, Igor Dodon, a subliniat că modul în care se dezvoltă Krasnodarul poate servi un bun exemplu pentru majoritatea oraşelor Moldovei.

Participanţii la întrevedere au pus în discuţie perspectivele colaborării bilaterale social-economice şi culturale pe viitor. „Noi cu Rusia avem o religie comună, un trecut comun, un prezent comun şi, sper, un viitor comun”, a concluzionat Igor Dodon.
Amintim că o delegaţie moldovenească condusă de preşedintele Partidului Socialiştilor, deputatul PSRM, Igor Dodon, se află cu o vizită de lucru în regiunea Krasnodar la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia”, cu care formaţiunea are semnat un Acord de Colaborare.