Nume
Parola
Vizualizări: 9564
INVITAȚIE MEDIA: 23 martie 2016 | Eveniment de pledoarie pentru Sănătatea Adolescenților: Chișinău
Chișinău, 22 Martie 2016 — Ședință de orientare a autorităților publice locale și factorilor de decizie din municipiul Chișinău în sănătatea adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor

CE:
Reprezentanți ai autorităților publice locale și factori de decizie din municipiul Chișinău se reunesc într-un eveniment de pledoarie pentru sănătatea adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor.

UNDE: Sala de ședințe a Instituției Medico-Sanitare Publice (IMSP) Asociaţia Medicală Teritorială (AMT) Centru (str. 31 August 1989, nr. 63, Chișinău) - http://www.amt-centru.ms.md/

CÂND:
23 martie 2016, miercuri, începând cu ora 8:30 până la ora 12:00

Obiectivele evenimentului de pledoarie:
• Implicarea decidenților din municipiul Chișinău în acțiuni pentru sănătatea și dezvoltarea adolescenților și tinerilor și prestarea Serviciilor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (SSPT).
• Identificarea grupurilor-țintă pentru SSPT și a instituțiilor-partenere în prestarea SSPT la nivel de municipiu.
• Elaborarea unui proiect al Planului de promovare a sănătății adolescenților și extindere a SSPT la nivel de municipiu.

Participă:
Viceministrul Sănătății, Viceprimarul municipiului Chișinău, pretori, Șefi de Direcții și Departamente – Sănătate, Educație, Asistență Socială, Protecția Drepturilor Copilului – din municipiul Chișinău, reprezentanți ai Serviciului Tutelă și Curatelă, Șeful Poliției Municipale, deputați, procurori, Șeful Oficiului Central de Probațiune, Șeful Serviciului Psihopedagogic, Șef Centru Militar și Șeful Comisiei Militare, directorii spitalelor municipale, profesioniști în domeniul sănătății adolescenților etc.

Organizator:
Asociația ”Sănătate pentru Tineri”

CONTEXT:
Ședința de orientare este organizată în contextul acțiunilor pentru realizarea Politicii Naţionale de Sănătate pentru 2007-2021, Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Sănătate pentru 2008 -2017, Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret pentru 2014-2020, a Planului de acțiuni al Guvernului Republicii Moldova pentru anii 2015 -2016, în conformitate cu prevederile Memorandumului de înțelegere între Ministerul Sănătății Republicii Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) cu privire la proiectul „Generație Sănătoasă (Servicii de sănătate prietenoase tinerilor în Republica Moldova)”, dispoziției Ministerului Sănătății nr. 106d din 03.03.2016 și în corespundere cu prevederile Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Sănătate în Municipiu Chișinău.

CONTACTE:
Asociația ”Sănătate pentru Tineri"
str. Socoleni, 19
MD-2020, Chişinău, Moldova
Tel.: (022) 40.66.34, tel/fax: (022) 40.66.32
www.sspt.md