Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 750 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 1164
Bălți, 7 Mai 2021 — #ZiuaEuropei2021

Dragi prieteni,
Stimați parteneri din Uniunea Europeană,


Sunt zece ani de când celebrăm Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord. Începând cu anul 2011, Agenția de Dezvoltare Regională Nord organizează această frumoasă sărbătoare în regiunea noastră cu suportul partenerilor.
Vizualizări: 769
Chișinău, 6 Mai 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și compania franceză SEURECA au semnat un contract de consultanță pentru elaborarea studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca.

Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor de canalizare, sanitația și gestionarea apelor uzate în municipiul Soroca.

Vizualizări: 587
Bălți, 27 Aprilie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au aprobat marți, 27 aprilie a.c.
Vizualizări: 404
Bălți, 22 Aprilie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează cea de-a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Evenimentul va avea loc marți, 27 aprilie 2020, cu începere de la ora 10.
Vizualizări: 554
Online, 20 Aprilie 2021 — Membrii grupului de lucru (GL) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), din care fac parte membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, s-au întrunit în cadrul a două sesiuni online pentru a selecta și a dezvolta împreună un concept de proiect specific domeniului.

În cadrul primei întruniri online, care a avut loc în data de 16 aprilie a.
Vizualizări: 552
Bălți, 16 Aprilie 2021 — Cererile complete de finanțare admise în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), sunt evaluate din punct de vedere tehnic și financiar în perioada 16-19 aprilie 2021.

Comisia de evaluarea este formată din cinci membri, care reprezintă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 585
Online, 15 Aprilie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat joi, 15 aprilie 2021, un atelier de lucru la nivel național în vederea bunei implementări a Programului național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru ani 2021-2027. Evenimentul a avut loc în mediul online și a întrunit autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare regionale din țară și parteneri de dezvoltare.
Vizualizări: 477
Bălți, 13 Aprilie 2021 — Membrii grupului de lucru (GL) în domeniul Sporirea atractivității turistice, din care fac parte membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, s-au întrunit în cadrul a două sesiuni online pentru a dezvolta împreună un concept de proiect specific domeniului.

În cadrul primei întruniri online, care a avut loc în data de 9 aprilie a.
Vizualizări: 577
Bălți, 12 Aprilie 2021 — Recent, a fost inițiată o nouă cooperare dintre Solidarity Fund PL Moldova, ADR Nord și încă două orașe din Regiunea de Dezvoltare Nord, Fălești și Florești, în elaborarea Programului de revitalizare urbană, precum și cu orașele Bălți, Edineț, Soroca și Sângerei, implicate anterior în acest proces, dar care urmează să-și actualizeze Programele de revitalizare urbană, pentru a fi în concordanță cu noile circumstanțe, inclusiv cu prevederile Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și cu experiența acumulată de orașe.

În prezent, ADR Nord oferă asistență tehnică pentru orașele Florești și Fălești în procesul de elaborare a Programelor de revitalizare urbană.
Vizualizări: 1102
Bălți, 8 Aprilie 2021 — Membrii grupului de lucru responsabil de elaborarea Programului Operațional Regional (POR) Nord s-au întrunit joi, 8 aprilie 2021, în cadrul unei sesiuni online, pentru a contribui la definitivarea primei variante a celui mai important document strategic ce va fi implementat în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), în perioada 2021-2023.

Din componența grupului de lucru responsabil de elaborarea POR Nord (2021-2023) fac parte reprezentanți de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), administrații publice locale de nivelurile I și II, sectorul de afaceri, asociații obștești și mediul universitar din nordul Moldovei.