Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 450 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 61
26 Mai 2023 — Sesiunea de evaluare a programelor de finanțare din partea Uniunii Europene (2014-2027) a avut loc la 24 mai 2023, în format online, în cadrul Forumului de politici pentru dezvoltare din cadrul Comisiei Europene. În cadrul acestui eveniment sunt abordate politici de dezvoltare ale UE, cu participarea reprezentanților Comisiei Europene, ai administrației locale și societății civile de pe toate continentele.
Vizualizări: 61
25 Mai 2023 — Primara localității Bilicenii Vechi, Sângerei, Ala Guzun, împreună cu colegii său din administrația publică locală și reprezentanți ai instituțiilor publice au primit în vizită 20 de reprezentante ale administrației publice locale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova. În ultimii opt ani, de când la cârma primăriei din Bilicenii Vechi a venit Ala Guzun, această localitate este într-un continuu proces de dezvoltare, devenind tot mai atractivă pentru cei care s-au născut aici.

Vizualizări: 65
25 Mai 2023 — Prim-vicepreședinta Asociației Comunelor din România, primara comunei Cumpăna, Județul Constanța, Marina Gâju, reprezentanta delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a ținut o pledoarie pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în fața colegilor-membri ai Grupului Socialiștilor Europeni al Comitetului European al Regiunilor.

„Faptul că la Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” au participat zeci de mii de cetățeni moldoveni înseamnă că Uniunea Europeană își atinge scopul, venind în întâmpinare și spunând că e datoria noastră să-i primim în UE pe cetățenii R.
Vizualizări: 61
25 Mai 2023 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei au organizat la 23 mai un atelier de lucru ce a avut ca obiectiv identificarea recomandărilor administrației publice locale pentru al cincilea Plan Național de Acțiune privind Guvernarea Deschisă. Alături de primari au fost experți ai Consiliului Europei și ai CALM, dar și reprezentanți ai puterii centrale.
Vizualizări: 58
25 Mai 2023 — Șase administratori publici din România au mers săptămâna trecută în primăriile localităților Strășeni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă din R. Moldova.
Vizualizări: 80
25 Mai 2023 — „Primarii de orașe și sate fac ceea ce nu au reușit șefii celor două state”. Declarația aparține primarului municipiului Edineț, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Constantin Cojocaru și a fost făcută în contextul primei sesiuni ordinare a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), eveniment ce s-a desfășurat la 20 mai, la Chișinău, cu prezența a douăzeci de aleși locali din România, primari de comune și de orașe și a zece primari din Republica Moldova, membri ai Biroului Executiv al CALM.
Vizualizări: 56
25 Mai 2023 — Despre crearea unei structuri asociative comune a autorităților locale din România și Republica Moldova, președintele Asociației Orașelor din România AOR, primarul orașului Cugir, Județul Alba, Adrian Teban, spune că aceasta are obiective pe termen lung, prin care primarii de orașe și comune de pe cele două maluri ale Prutului vor realiza proiecte comune. „Atunci când Nail Amstrong pășea pe lună spunea că este un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru omenire.
Vizualizări: 54
25 Mai 2023 — Despre crearea unei structuri asociative comune a autorităților locale din România și Republica Moldova, președintele Asociației Orașelor din România AOR, primarul orașului Cugir, Județul Alba, Adrian Teban, spune că aceasta are obiective pe termen lung, prin care primarii de orașe și comune de pe cele două maluri ale Prutului vor realiza proiecte comune. „Atunci când Nail Amstrong pășea pe lună spunea că este un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru omenire.
Vizualizări: 54
25 Mai 2023 — Alături de alți colegi din România și Republica Moldova, Mariana Gâju, prim-vicepreședintă a Asociației Comunelor din România, primară a comunei Cumpăna, județul Constanța, a participat în cadrul unei conferințe de presă de la IPN pentru a face cunoscut tuturor reprezentanților administrației publice locale din cele două țări faptul că la 20 mai, la Chișinău a avut loc prima sesiune ordinară a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM). „Primii pași în crearea acestui Consiliu au fost făcuți acum 10 ani, când Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a consfințit parteneriatul cu Asociația Comunelor din România și iată acum am reușit să avem prima sesiune a CALRRM, alături de noi fiind deja și Asociația Orașelor din România.
Vizualizări: 72
25 Mai 2023 — Gheorghe Baciu, primar al orașului Slănic Moldova, a fost desemnat de către Asociația Orașelor din România în calitate de copreședinte al Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM). „Astăzi, practic, toate structurile asociative mari ale administrațiilor publice locale din România și Republica Moldova au hotărât și din punct de vedere juridic să aleagă același drum pe care să putem să dezvoltăm foarte mult relațiile dintre noi și care va fi baza dezvoltării comunităților noastre.