Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 584 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 69
6 Decembrie 2023 — În Republica Moldova sunt înregistrate peste 14.000 de organizații ale societății civile.
Vizualizări: 79
5 Decembrie 2023 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu regret, continuă să ateste cazuri privind deciziile arbitrale, contradictorii și ilegale ale organelor electorale privind „infirmarea legalității alegerilor pentru funcția de primar al com. Bubuieci, mun.

Vizualizări: 113
Chișinău, 1 Decembrie 2023 — Pe 30 noiembrie, agenția USAID prin două programe ale sale - Comunitatea Mea și Securitatea Energetică a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova, a organizat un atelier dedicat bunelor practici în domeniul creșterii eficienței energetice și managementului clădirilor publice. Evenimentul a adunat reprezentanți ai autorităților publice locale și întreprinderilor municipale din localitățile partenere ale programului Comunitatea Mea, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale în contextul crizei energetice recente și a schimbărilor strategice în abordarea eficienței energetice în Republica Moldova.
Vizualizări: 141
29 Noiembrie 2023 — „Funcția de primar este una foarte vulnerabilă. Deși aleșii locali contribuie la schimbarea localităților noastre, în condițiile în care anume ei sunt cei care atrag investiții în comunități și implementează proiecte de infrastructură, aleșii locali nu se bucură de garanții sociale, nici de anumite facilități, oricine poate să-i denigreze, inclusiv statul îl neglijează, chiar dacă la baza dezvoltării acestuia stau autoritățile publice locale.
Vizualizări: 138
29 Noiembrie 2023 — În contextul în care Uniunea Europeană a dat undă verde aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, ținând cont și de faptul că în 2024 se împlinesc 30 de ani de la înființarea Comitetului European al Regiunilor, președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Tatiana Badan și președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici fac front comun pentru a consolida cooperarea dintre autoritățile locale din R. Moldova și această structură consultativă importantă la nivelul Uniunii Europene.
Vizualizări: 184
28 Noiembrie 2023 — La 24 noiembrie, în cadrul unei mese rotunde cu participarea autorităților centrale și locale, dar și reprezentanților societății civile, a fost prezentat Planul de Acțiuni pentru Guvernare Deschisă pe anii 2023-2025.

Guvernarea deschisă este o componentă esențială pentru un proces decizional participativ, incluziv și deschis la toate nivelurile.
Vizualizări: 217
23 Noiembrie 2023 — Congresul Autorităților Locale din Moldova consideră că deciziile de a invalida mandatele primarilor de Căușeni și Căinari reprezintă acte de abuz, depășire de atribuții legale și exces de putere, cu elemente de subiectivism și politizare. Acțiunile date, în afară de faptul că afectează grav voința poporului și drepturile constituționale de a fi ales și a alege, nu conțin nici o motivare temeinică juridică și chiar contravin competențelor legale a acestor organe.
Vizualizări: 219
23 Noiembrie 2023 — Viziunea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) privind dezvoltarea rurală a fost prezentată reprezentanților autorităților locale și societății civile din cinci localități ale raionului Hâncești: Ciuciuleni, Logănești, Drăgușenii Noi, Bobeica și Stolniceni. În cadrul evenimentului organizat de Oficiul Institutului pentru Inițiative Rurale (iRi), directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a făcut o prezentare a activității asociației reprezentative a autorităților locale și a vorbit despre modificările din legislație care s-au produs la inițiativa CALM și care au ca obiectiv crearea premiselor dezvoltării locale.
Vizualizări: 207
21 Noiembrie 2023 — În perioada 14-17 noiembrie, reprezentanți ai APL din R. Moldova, Ucraina și România au participat la primul modul al cursului de instruire „Ucraina -Moldova -calea integrării în Uniunea Europeană.
Vizualizări: 236
14 Noiembrie 2023 — „234 proiecte din cele 497 depuse în cadrul Programului Satul European au fost finalizate. Alte 264 sunt la etapa de implementare.